18.3 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Ana Soklič bo nastopila druga – dan D: 22. maj

Deli na omrežjih

Slovenska predstavnica na tekmovanju za Pesem Evrovizije Ana Soklič bo v prvem predizboru nastopila druga.

Organizatorji letošnjega tekmovanja za Pesem Evrovizije v nizozemskem Rotterdamu so objavili vrstni red nastopov v obeh predizborih. Naša predstavnica Ana Soklič v prvem predizboru nastopila druga.

»Vrstni red se vsako evrovizijsko leto določi tako, da produkcijska ekipa na osnovi raznolikosti izbranih pesmi določi končni vrstni red. Slovenija bo evrovizijsko vstopnico za veliki finale Pesmi Evrovizije 2021 tako poskušala pridobiti v prvem predizboru, in sicer 18. maja, v prvem delu šova. Če se bo naša predstavnica Ana Soklič uvrstila med prvih deset, bomo zanjo navijali tudi v velikem finalu v soboto, 22. maja 2021,« so zapisali na spletni strani Evrovizija.com.

Ana Soklič bo na tekmovanju za Pesem Evrovizije nastopila s skladbo Amen. (Foto: RTVSLO / Adrian Pregel)

Na prvem predizboru 18. maja bo prva nastopila Litva, druga torej Slovenija, nato pa sledijo Rusija, Švedska, Avstralija, Severna Makedonija, Irska, Ciper, Norveška, Hrvaška, Belgija, Izrael, Romunija, Azerbajdžan, Ukrajina in Malta. V drugem predizboru, 20. maja 2021, pa se bo predstavilo 17 držav, in sicer San Marino, Estonija, Češka, Grčija, Avstrija, Poljska, Moldavija, Islandija, Srbija, Gruzija, Albanija, Portugalska, Bolgarija, Finska, Latvija, Švica in Danska.

Vrstni red nastopov na finalnem dogodku bo znan v petek, 21. maja, ko bodo znani vsi finalisti. Na osnovi raznolikosti skladb bodo organizatorji določili vrstni red nastopajočih, že zagotovljena mesta v finalu pa imajo države Francija, Španija, Nemčija, Italija, Velika Britanija in Nizozemska. Tako bo v sklepnem dejanju skupno nastopilo 26 držav.

»Ob tem ni odveč če spomnimo, da bodo v obeh predizborih glasovale še države iz družine velikih pet in gostiteljica Nizozemska. V prvem predizboru bodo glasovale Italija, Nemčija in Nizozemska. V drugem predizboru pa bodo glasovale še Francija, Velika Britanija in Španija,« poroča portal Evrovizija.com.

Kot je znano, bo Ana Soklič na tekmovanju za Pesem Evrovizije nastopila s skladbo Amen. Skladba je bila izbrana med 191 skladbami, ki so prispele na podlagi javnega vabila in vabila Ane Soklič avtorjem. Avtorja glasbe letošnjega izbora sta poleg Ane Soklič Žiga Pirnat in Bojan Simončič, pri besedilu je sodeloval tudi Charlie Mason, produkcija pa je vključila skupno več kot 60 ljudi. »Da je pesem nastala v tako elitni zasedbi, mi pomeni vse. To je bila moja dolgoletna želja, ki se mi je uresničila,« je o skladbi dejala Ana Soklič. »Navdih za skladbo je življenje samo. Veliko je stvari, ki me navdihujejo v življenju, in nekako črpam iz sladko-grenkega,« je še dodala naša predstavnica.

 

Deli na omrežjih