13.6 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Expo 2020: Navdušena Tinkara Kovač strnila vtise iz Dubaja: »Bilo je magično!«

Deli na omrežjih

Glasbenica Tinkara Kovač je potrebovala nekaj dni, da je zbrala vse vtise s svojih nastopov na svetovni razstavi v Dubaju Expo 2020, kjer ima posebno mesto Slovenski paviljon, saj Slovenija predseduje Svetu EU.

»Povabili so me kot predstavnico Slovenije na dan Evropske skupnosti. Nastopila sem na treh odrih in vsak je bil nekaj posebnega,« je na družbenih omrežjih zapisala Tinkara.

Tinkara Kovač (Foto: Facebook)

»Prvi je bil v osrednjem paviljonu Al Wasl Plaza ob svečani otvoritvi Evropskega dne z dvigom zastave. Bilo je magično – zgodilo se je celo, da sem čisto spontano izbrala skladbo Mars in Venera, v uvodnem nagovoru pa je predsednik uporabil prav to isto prispodobo kot simbol simbioze ženske in moške energije. In vedela sem, da sem ob pravem trenutku na pravem mestu. Poleg tega pa me je doletela velika čast, da sem bila na tej otvoritvi edina glasbena gostja.«

Tinkara Kovač (Foto: Facebook)

»Drugi nastop je bil v Millennium Amphitheatre. Spletla so se najrazličnejša sodelovanja, od Italije do Bolgarije. V zaodrju sem se počutila kot na Evrosongu v malem, vendar z bistveno razliko, da smo igrali v živo in da smo vsak s svojim izrazom poskrbeli za glasbeno in jezikovno raznolikost. Moji gostitelji, ekipa Spirit in I Feel Slovenia, so me pospremili z zastavicami, glasnimi vzkliki ’12 točk za Slovenijo’ in bučnimi aplavzi. Hvala vsem na eni in drugi strani odra!«

Tinkara Kovač (Foto: Facebook)

»Tretji nastop se je kot nekakšna ‘češnja na torti’ zgodil ob otvoritvi odra Trg Evrope v Slovenskem pavilijonu. 45-minutni repertoar je pritegnil poslušalce z vseh koncev sveta, celo zapeli so z mano po slovensko. Ob zaključku večera je sledil ogled Slovenskega pavilijona. Tako je lep, da so se mi kar orosile oči,« je še zapisala Tinkara in dodala, da jo je na vseh treh prizoriščih na klavirju spremljal kolega iz Italije Guido Tonizzo.

Tinkara Kovač (Foto: Facebook)

 

Deli na omrežjih