10.1 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Legendarni Alfi Nipič bo dobil muzej; kaj pa bo s 50. obletnico »Silvestrskega poljuba«?

Deli na omrežjih

Občina Pesnica bo v Jarenini, domačem kraju pevca Alfija Nipiča, odprla muzej, ki bo posvečen njegovi izjemni karieri. Namestili ga bodo v stavbo, v kateri je bila včasih osnovna šola in jo bodo tudi sicer preuredili; v pritličju bo poleg muzeja tudi prodajalna, namenjena lokalnim ponudnikom, zgoraj pa večnamenska dvorana. Kot je razumeti, je že vse pripravljeno, računajo le še na uspešno kandidaturo za pridobitev evropskih sredstev. Če bo vse po sreči, bodo projekt izvedli prihodnje leto.

Žal pa druga novica ni razveseljujoča. Alfi Nipič, ki je pečat pustil tako v popularni kot v narodnozabavni glasbi, se je namreč odločil, da zaradi negotovih razmer ob epidemiji covida-19 ne bo pripravil velikega koncerta ob 50. obletnici zimzelene pesmi »Silvestrski poljub«.

»Spomnim se, da sem ‘Silvestrski poljub’ posnel leta 1971, 5. decembra ob 11. uri v Studiu 14 na Radiu Ljubljana,« je povedal za Svet24.si in dodal, da bi bilo koncert v današnjih razmerah preveč tvegano organizirati. »Zato sem si premislil in bom raje pripravil razstavo v muzeju v Mariboru.«

 

Deli na omrežjih