10.1 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Mlada harmonikarka Danaja Grebenc je najboljša na svetu!

Deli na omrežjih

Na nedavnem svetovnem harmonikarskem tekmovanju je zmagala Danaja Grebenc iz Trbonj pri Dravogradu. Bila je najboljša tudi v svoji starostni kategoriji, a ker je osvojila največ točk, je postala absolutna zmagovalka svetovnega pokala za leto 2021. Čestitamo!  

Tekmovanje, ki ga je organiziral Button Akordion Rocks Club, bi sicer moralo potekati v Torontu, a so ga zaradi pandemije covida-19 izvedli preko spleta.

»Ta zmaga mi prav tako kot marsikatera druga veliko pomeni. Še posebej zato, ker nam je prav za to tekmovanje prekrižala korona velike načrte. Več let smo imeli željo iti v Kanado. Lansko leto bi morali iti na prav to tekmovanje v Kanado, imela sem tudi povabila od tam. Rezervirane in plačane smo imeli že letalske karte za tekmovanje in 14-dnevni dopust. Žal je vse odpadlo. Ker pa tudi letos zaradi covida tekmovanja ni bilo možno izpeljati, so se organizatorji odločili za tekmovanje preko spleta,« je Danaja povedala za Radio Veseljak.

Uspešni pa so bili tudi drugi Slovenci: Aljaž Mauko je zmagal v svoji starostni skupini in skupno osvojil tretje mesto, v svojih starostnih skupinah pa sta zmagala tudi Gašper Štajnar in Zala Praper Šipek.

Deli na omrežjih