20 C
Ljubljana
24. junija, 2024

Mladostni 70-letnik, legendarni Andrej Šifrer, praznuje: »Za prijatelje si je treba čas vzet’!«

Deli na omrežjih

Legendarni glasbenik Andrej Šifrer, avtor številnih pesmi, ki so se vtisnile v slovenski spomin – nekatere so v resnici ponarodele –, je 1. maja praznoval okroglih 70. rojstni dan. A glavno praznovanje šele prihaja!

(Foto: Facebook/Andrej Šifrer)

Začelo se bo z otvoritvijo razstave v galeriji Prešernove hiše v Kranju, posvečeni njegovi glasbeni poti, in sicer v četrtek, 25. avgusta (na ogled bo do 25. septembra). Potem bo slavljenec 8. septembra v Mestni knjižnici Kranj gost pogovornega večera, največji dogodek, koncert »NIČ proti VEČnosti«, pa bo na vrsti 17. septembra v Gradu Khislstein.

Kot pravi sm: »Ker nimam tako velike dnevne sobe, da bi pogostil 400 ljudi, bom tokrat priredil veselico kar v Gradu Khislstein – s prijatelji za prijatelje.«

(Foto: Facebook/Andrej Šifrer/zajem zaslona)

Priljubljeni glasbenik, sicer pravnik, je glasbeno kariero začel leta 1971, pozornost širše javnosti pa je pritegnil leta 1976 s skladbo »Zoboblues«. Nanizal je celo vrsto uspešnic: »Stoj, Marija«, »Vse manj je dobrih gostiln«, »Martinov lulček«, »Za prijatelje« itd.

Junija letos ga je predsednik Borut Pahor odlikoval z redom za zasluge za izjemen avtorski prispevek k slovenski popularni glasbi.

Deli na omrežjih