20 C
Ljubljana
24. junija, 2024

Pevka leta 2022: Nina Pušlar navdušuje staro in mlado!

Deli na omrežjih

»Nina Nina Nina!« je odmevalo po ljubljanski Hali Tivoli. Koncert ene najbolj priljubljenih slovenskih pevk Nine Pušlar je bil razprodan, obiskovalci navdušeni. Po našem izboru pevka leta 2022!

Še vedno odmeva koncert, ki se je odvil 17. decembra v Hali Tivoli. Nina Pušlar si je to legendarno koncertno prizorišče želela osvojiti že leta 2020, a ji je načrt preprečila pandemija koronavirusa. Potem pa se je poklopilo: letošnji datum je sovpadel s še eno sedemnajstico, in sicer s 17. obletnico izida njene čisto prve pesmi »Ni ona«.

Nina Pušlar (Foto: Matic Kremžar)

Obojestranska očaranost

Koncert je bil razprodan, 4.500 ljudi ji je jedlo z roke. Pripravila je spektakel z vsem, kar spada zraven: vrhunska odrska produkcija, vizualni efekti, posebni gostje (Bor Zuljan, skupina Gedore, Magnifico, plesalci Anžeta Škrubeta). V skoraj triurnem programu je lepa 34-letnica s svojo spremljevalno skupino predstavila 27 pesmi iz svoje bogate kariere, vključno s hiti, kot so »To mi je všeč«, »Svet je tvoj«, »Lepa si«, »Poljub na klopci«, »Svet na dlani«, »Tople oči« in »Nina Nina Nina«. Treba pa je omeniti tudi njene oprave, ki jih je zanjo ustvarila Jelena Proković, in še zlasti njeno energijo, njeno močno odrsko prezenco.

Nina Pušlar (Foto: Matic Kremžar)

Uživala je. »Brez besed! Ko se vsa energija večmesečnih priprav zlije v popoln večer skupaj z vami. Še lepše od tistega, kar sem si predstavljala, da se lahko zgodi. Še enkrat hvala, draga publika, za tako lep odziv. Vaša ljubezen do mene, mojih pesmi in celotne ekipe, ki me obdaja, se je neizmerno čutila. In upam, da ste jo začutili tudi vi. Radi vas imamo! Hvala dragim gostom, celotni ekipi na odru in ob njem in seveda vsem, ki ste bili pomemben kamenček v mozaiku zgodbe z naslovom Hala Tivoli!« je Nina po koncertu zapisala na družbenih omrežjih – kjer je prav tako dobila same pohvale.

Na vrhuncu kariere

Nino Pušlar ljubijo vse generacije, svojo glasbeno zgodbo, ki je zdaj dosegla vrhunec (morda pa niti ne!) je gradila postopoma. Širša javnost jo je spoznala leta 2005, ko je zmagala na Bitki talentov (Televizija Slovenija), en teden po zmagi je predstavila svojo prvo pesem »Ni ona« … in od takrat je šlo le še navzgor. Izdajala je albume in veliko nastopala, večkrat je napolnila skoraj vsa slovenska koncertna prizorišča, gradove in dvorce, dvakrat razprodala Križanke, med drugim je tudi nastopala v uspešnem muzikalu Cvetje v jeseni, in sicer v vlogi Mete Presečnikove. Poleg tega je po podatkih Zavoda IPF že tri leta najbolj predvajana slovenska izvajalka na slovenskih radijskih postajah, nekatere njene pesmi pa so bile najbolj predvajane skladbe leta (npr. »To mi je všeč« v letu 2016 in »Svet na dlani« v letu 2020). Za letošnje leto teh podatkov še ni, a upamo si staviti, da ne bo dosti drugače.

Nov album, novi koncerti

Na dan koncerta je izšel tudi njen sedmi studijski album, ki ga je napovedala s singloma »Prste stran« in »Nina Nina Nina« – po slednjem je album tudi poimenovan. Na njem so tudi pesmi »Tople oči«, »Malo malo«, »Oprosti«, »Zdaj si upam« in druge. In če ste zamudili njen koncert v Hali Tivoli, lahko obiščete katerega od prihodnjih, recimo za valentinovo: 17. februarja v Mariboru ali dan pozneje v Kranju.

Deli na omrežjih