24 C
Ljubljana
19. maja, 2024

Sara Briški Cirman razkriva, ali se poslavlja od Raiven in bo po novem operna pevka

Deli na omrežjih

Sara Briški Cirman, znana kot pop pevka Raiven z zelo posebnim in pogosto menjajočim videzom, bo v ponedeljek, 28. junija, s koncertom v Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana zaključila magistrski študij na Akademiji za glasbo UL. Čestitke!

Na družbenih omrežjih je delila daljši zapis, v katerem pojasnjuje, da se je nekaj časa počutila, kot da živi dve življenji.

Sara Briški Cirman – Raiven (Foto: Facebook / Raiven)

»Na televiziji sem pevka z roza lasmi, odbitimi stylingi in hladno podobo. Ko stopim čez vrata akademije, moram stopiti v drug okvir. Okvir lahko rečem zato, ker večkrat slišim, da je pop glasba bolj svobodna in da si v njej lahko dovoliš več kot v klasiki. Sama se s tem nikakor več ne morem poistovetiti. Večkrat sem se počutila, da me bolj omejujejo okvirji, ki sem si jih postavila sama in ljudje, ki me vidijo samo po televiziji v vlogi pop pevke. Počutila sem se, kot da se od mene pričakuje, da ostanem v predalčku kamor so me položili – bleščice, samorogi in divje barve. Seveda je tudi to del mene. Predvsem tisti del, ki sem ga ustvarila, ko sem bila stara 18 let in bila prvič na Emi. Vsekakor sem izredno ponosna na ta košček mojega glasbenega ustvarjanja, ni pa to vse, kar lahko ponudim.«

»Ta zapis še zdaleč ni poslovilno pismo moji pop karieri in Raiven, je pa spremni tekst k mojemu magistrskemu koncertu in k še eni lepo zaključeni zgodbi,« je še napisala Raiven.

Deli na omrežjih