22.1 C
Ljubljana
20. maja, 2024

Uganete, katero glasbeno skupino je znani novinar večkrat poslušal v živo, ko je bil še otrok?

Deli na omrežjih

Novinar Demokracije in urednik novega spletnega portala blagovest.si Gašper Blažič prihaja iz družine, ki je še vedno zaznamovana z glasbo. Za naš portal je razkril, katero skupino je najraje poslušal – v živo.

Gašper Blažič (Foto: arhiv Demokracije)

Odgovor je: 12. nadstropje. Predvsem zaradi dejstva, da je bil dolgoletni član te glasbene skupine tudi njegov oče Zdravko Blažič, ki je nato odšel k narodnozabavnim zasedbam, kot so Ansambel Slavka Pluta, Ansambel Ivana Ruparja, Ansambel Petra Finka, ansambel Minerali in nato ansambel Maj.

Fotografija, s katero je skupina 12. nadstropje lani obeležila 35. obletnico svoje uspešnice Zelene livade. (Foto: Facebook / 12. nadstropje)

Glasbena skupina 12. nadstropje je bila znana po skladbah, kot so Vesele račke, Anka Kleptomanka in nato Zelene livade. Ves čas je tudi nastopala na veselicah in dogodkih odprtega tipa. In na takih dogodkih se je Gašper Blažič znašel kot otrok, ki je praktično stalno stal ali sedel ob odru.

Fotografija je nastala na podlagi videoposnetka, ki je bil posnet leta 1987 ali 1988 v Zbiljah. (Foto: Gašper Blažič)

»Največkrat je bilo to v Mostecu in v Zbiljah,« se spominja in dodaja, da jih je poslušal tudi v Drenovem Griču pri Vrhniki, pa dvakrat v Topolšici za novo leto ter v Termah Tuhelj na drugi strani meje. Prav v Termah Tuhelj pa se je Gašper usedel tudi za bobne v večernem kabareju »Pokaži, kaj znaš« …

Spominja se tudi piknika nekje v bližini Dobrepolja, kjer je znani glasbenik, zdaj žal že pokojni Tadej Hrušovar – Dejvi praznoval 40 let.

Kot je znano, sta v začetnem obdobju skupino 12. nadstropje zaznamovala pevec in bobnar Janez Hvale (klicali so ga Fonzl) ter pevka Romana Kranjčan (takrat še Ogrin). Po njunem odhodu je pevsko vlogo za krajši čas prevzel Dominik Trobentar, legendarni pevec skupine Hazard, za njim pa Ivan Hudnik, ki je tudi posnel skladbo Zelene livade.

Deli na omrežjih