18.2 C
Ljubljana
24. junija, 2024

(VIDEO) Je Nika Zorjan s svojim videospotom res oskrunila cerkev? Presodite sami!

Deli na omrežjih

Škofija Murska Sobota je na svoji spletni strani objavila »izjavo ob onečaščenju stolne cerkve sv. Nikolaja v Murski Soboti«, ki naj bi ga povzročila slovenska pevka, ki je v cerkvi posnela videspot. Čeprav pevke niso poimenovali, je jasno, da gre za Niko Zorjan in videospot za njeno pesem »1, 2, 3«.

»Spoštovani mediji. Ves dan prejemam klice, sporočila in vprašanja glede izjave soboške škofije,« se je Nika odzvala na družbenih omrežjih. »Moja izjava je sledeča:
Nimam komentarja. Kdor hoče, si lahko pogleda videospot in si ustvari svoje mnenje.«

Izjavo soboške škofije, ki jo je podpisal generalni vikar Lojze Kozar, objavljamo v celoti:

»Slovenska pevka je v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti posnela video vsebino, ki zaradi vsebine nikakor ne sodi v cerkveno okolje in krši svetost prostora ter sakralni namen cerkve. Pri tem je prišlo do širjenja negativnih stereotipov in smešenja zakramenta poročnega obreda, duhovniške službe in vere kot pomembne vrednote. Škofija obžaluje, da je zaradi neprevidnosti odgovornih za cerkev, prišlo do skrunitve cerkve ter se opravičuje vernikom in vsem prizadetim. Soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf do preklica prepoveduje vsa snemanja in objave v vseh cerkvah in kapelah škofije in njihovo objavo v medijih, razen kadar gre za bogoslužna opravila. Prosi vse k prizadevanju za ohranjanje svetosti cerkva kot prostora molitve in svete evharistije ter prebivališča Boga.«

Deli na omrežjih