24 C
Ljubljana
19. maja, 2024

(VIDEO) Nuška Drašček kot mama kokoš; prihaja nov družinski muzikal Kure?!

Deli na omrežjih

Vrhunska pevka Nuška Drašček je te dni polno zaposlena, saj ima vlogo tako v novi slovenski operi »Samorog« Pavla Šivica, ki so jo v ljubljanski Operi premierno uprizorili včeraj, kot tudi v novem družinskem muzikalu »Kure?!«, ki bo premiero doživel 10. junija na dvorišču Knežjega dvora Celje.

»K ustvarjanju družinskega muzikala Kure?! smo povabili mednarodno uveljavljene slovenske umetnice in umetnike. Zgodbo in like so navdihnile knjige svetovno znane pisateljice in ilustratorke Lile Prap, ki je tudi soavtorica besedil pesmi. Glasbo je napisal Leon Firšt, najprodornejši slovenski skladatelj mlajše generacije, scenarij pa dramaturginja Nuša Komplet Peperko,« so o predstavi zapisali na spletni strani Hiše kulture Celje, ki se je pred 10 leti proslavila s spektakularnim muzikalom Veronika Deseniška.

»V muzikalu igram mamo kokoš, ki ima, vsaj po njenem, v kurniku vse ‘pod krilom’, haha! Zgodba je krasno narejena, na vajah se zelo zabavamo in komaj čakamo, da se pokažemo ljudem,« je Nuška povedala za Svet24.si. Hiša kulture Celje pa je glavni song »Kure« že objavila, prisluhnete mu lahko tule:

Deli na omrežjih