18.3 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Zmagovalka festivala Melodije morja in sonca je Tatjana Mihelj s pesmijo »Ples v dežju«

Deli na omrežjih

Na festivalu Melodije morja in sonca, ki je bil tokrat jubilejni, 40. po vrsti, je slavila Tatjana Mihelj s pesmijo »Ples v dežju«. Pesem je prejela še tri nagrade: za izvedbo pesmi, za najboljšo glasbo in za najboljše besedilo. Avtorji so Žiga Pirnat, Andraž Gliha in Željko Mladenović. Mimogrede: Žiga Pirnat je tudi avtor pesmi »Amen«, s katero nas je Ana Soklič predstavljala na letošnji Evroviziji.

Slavje! (Foto: Facebook / Avditorij Portorož)

Tatjana Mihelj, ki je postala širše prepoznavna po šovu Nova zvezda Slovenije (Planet TV), je sicer zbrala ravno toliko točk (27) kot drugouvrščena Eva Boto s pesmijo »Kdo ti bo dušo dal«, vendar je po pravilih festivala zmaga pripadla Tatjani, saj je osvojila več točk žirije. Tatjana je dobila 12 točk od žirije, 5 točk od radijskih postaj in 10 točk iz telefonskega glasovanja, medtem ko je Eva od žirije dobila 3 točke, od radijskih postaj in iz telefonskega glasovanja pa po 12 točk. Tretje mesto je osvojil duet Gal Gjurin & Manca Fekonja s pesmijo »Zvezda« (24 točk).

Festival, ki je potekal v Avditoriju Portorož, v živo pa ga je (z ne najboljšim zvokom) prenašala TV Slovenija, sta že desetič skupaj vodila Lorella Flego in Mario Galunič. Lorella se je preoblekla štirikrat – vse obleke so bile krasne –, Mario pa je le enkrat, sredi prireditve, vendarle zamenjal svoj prvotni ‘natakarski’ suknjič z bolj svečanim.

Deli na omrežjih