11.2 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Chefu Tomažu Kavčiču je že od otroštva samoumevno, kar je danes moderno. Nekateri res pretiravajo!

Deli na omrežjih

Kuharski mojster Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu na dvorcu Zemono je Slovenijo postavil na zemljevid kot prvo državo, v kateri je med predsedovanjem Svetu EU državnikom kuhal imetnik Michelinove zvezdice. To obdobje je bilo zanj zelo naporno, toda nanj upravičeno gleda s ponosom.

16. junija 2020 je bil lep dan, saj so Tomaž Kavčič in njegovi sodelavci prejeli prestižno Michelinovo zvezdico. (Foto: Facebook/Gostilna pri Lojzetu)

Izjemno nadarjenemu in tudi delovnemu chefu je bila kulinarika tako rekoč položena v zibko. Gostilna pri Lojzetu je bila prvič omenjena že leta 1897, ko sta jo vodila zakonca Mici in Lojze, nato jo je prevzel njun sin Lojze z ženo Valerijo, sledila je njuna hči Katja Kavčič, od katere jo je prevzel sin Tomaž. Kot kaže, bo tradicijo nadaljevala tudi njegova hči Sara.

»Ko sem imel tri, štiri leta, sem dostikrat šel z nonotom ‘v nabavo’, kot smo rekli. Že takrat sem nevede spoznaval osnovne sestavine in predvsem stik s pridelovalci, s kmeti,« je Tomaž delil svoj spomin v oddaji Osebno z Valentino Plaskan (Planet TV).

Danes se pogosto sliši besede, kot so eko, bio, domače. »Vse to spoštujem, ampak to mora biti za restavracije, kot je naša, samo po sebi umevno, ne da se uporablja kot neko reklamno sporočilo,« je – sicer prijazno – ošvrknil sodobno oglaševalsko pretiravanje in poudaril: »Mi moramo dati gostu najboljše.«

 

 

Deli na omrežjih