32.4 C
Ljubljana
12. julija, 2024

Čudovita razstava ob 40-letnici Triglavskega narodnega parka; ogledal si jo je tudi Borut Pahor

Deli na omrežjih

V parku Tivoli, na Jakopičevem sprehajališču, bo do 14. februarja odprta razstava z naslovom Večna sprememba, ujeta v fotografski objektiv. Posvečena je 40. obletnici ustanovitve Triglavskega narodnega parka ter 60. obletnici prvega zavarovanja Doline Triglavskih jezer.

Razstava na Jakopičevem sprehajališču (Foto: Instagram/Borut Pahor)

»Danes sem si v parku Tivoli ogledal razstavo čudovitih fotografij, ki so jo pripravili ob 40-letnici Triglavskega narodnega parka. Gre za dve seriji fotografij, sodobnih in starih okoli 40 let, motiv je pa isti. Osupljivo se vidijo posledice podnebnih sprememb,« je včeraj na Instagramu zapisal predsednik Borut Pahor, ki je tudi častni pokrovitelj obeleževanja omenjenih okroglih obletnic.

Razstava na Jakopičevem sprehajališču (Foto: Facebook/Triglavski narodni park)

Razstavljenih je 39 fotografij Jake Čopa (1911–2002) in 39 sodobnih barvnih fotografij z istimi motivi, ki so jih ustvarili fotografi: Andy Aungthwin, Marjeta Albinini, Rožle Bregar, Dan Briški, Rok Eržen, Luka Esenko, Jošt Gantar, Katja Jemec, Stane Klemenc, Aleš Krivec, Gorazd Kutin, Miljko Lesjak, Miro Podgoršek, Boštjan Odar, Gregor Skoberne in Aleš Zdešar.

 

Deli na omrežjih