13.5 C
Ljubljana
23. maja, 2024

Juhuhu! Dva Slovenca, Pogačar in Dončić, med 30 najboljšimi!

Deli na omrežjih

Ob vsej kolesarski evforiji, ki je Slovenijo zajela v minulem tednu zaradi razburljive dirke po Baskiji, na kateri je zmagal Primož Roglič, Tadej Pogačar pa je bil tretji, je šlo kar nekoliko mimo, da je priznana revija Forbes Pogačarja uvrstila na evropski športni seznam »30 under 30« (30 pod 30 let).

Tadej Pogacar (Foto: STA)

Kar je velika čast! Seveda prislužena. 22-letni Pogačar je namreč najmlajši kolesar po letu 1904, ki je lani osvojil najpomembnejšo kolesarsko tritedensko dirko Tour de France, poleg tega pa si je prikolesaril še belo majico za mladega kolesarja in pikčasto majico za najboljšega klančarja. Slovenske gore list je sploh prvi kolesar, ki se je v treh letih znašel na tem športnem seznamu.

Luka Dončić (Foto: STA)

Ravno tako 22-letnega, izjemnega Luko Dončića, zvezdo ekipe Dallas Mavericks in pravzaprav celotne lige NBA, je Forbes uvrstil v posebno kategorijo »all-star«. Dončić, ki je bil sicer del trideseterice že lani, je drugi na večni lestvici po številu trojnih dvojčkov pred 23. rojstnim dnem, prehitel je že Magica Johnsona ter LeBrona Jamesa in zaostaja le za Oscarjem Robertsonom.

Čestitke!

Deli na omrežjih