13.6 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Poročil se je državni sekretar Žan Mahnič, čestitamo!

Deli na omrežjih

V soboto sta dahnila svoj usodni da državni sekretar za nacionalno varnost in nekdanji poslanec SDS Žan Mahnič in njegova izvoljenka Katja Palčnik.

Žan Mahnič je bil v prejšnji sestavi državnega zbora eden najmlajših poslancev v državnem zboru na listi SDS, ob nastopu vlade Janeza Janše je Žan prevzel mesto državnega sekretarja za nacionalno varnost.

Mahnič se je rodil 12. januarja 1990 v Kranju. Po končani osnovni šoli v Gorenji vasi se je vpisal na gimnazijo v Škofji Loki, kjer je bil v 4. letniku član dijaške šolske skupnosti. Aktiven član SDS je postal takoj po včlanitvi leta 2008. Leta 2009 je bil prvič izvoljen v Izvršilni odbor Slovenske demokratske mladine, podmladka SDS, kjer je bil dve leti tudi podpredsednik, leta 2015 pa je postal predsednik. V stranki SDS je spoznal tudi svojo sedanjo partnerico, vedno nasmejano Katjo Palčnik. Žanu Mahniču in njegovi Katji želimo na njuni poti veliko, veliko sreče!

Tako pa se je glasila ena od čestitk na družbenem omrežju: »Naj bo vajina skupna življenjska pot srečna, vajin dom pa topel, miren in varen pristan. Bog vaju živi še na mnoga srečna, zdrava leta.«

Deli na omrežjih