10.1 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Včeraj je večkrat donela slovenska himna! Čestitke najboljšim letalcem na svetu in vsem drugim športnikom!

Deli na omrežjih

Konec tedna je bil za Slovenijo noro športno uspešen! Že sobota je bila izjemna, nedelja pa je bila čisti presežek.

Na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v Vikersundu na Norveškem so z ogromno prednostjo zmagali slovenski asi: brata Domen in Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek. Odlični so bili že v soboto, ko je na posamični tekmi Timi osvojil srebrno medaljo.

Svetovni prvaki v smučarskih poletih (Foto: Facebook/Peter Prevc)

Prvo ekipno zlato je Peter na Facebooku pospremil kratko in jedrnato: »Svetovni prvaki. Končno.« In ob tem z emodžijem naredil kolo, kot je to ob svojih zmagah počela edinstvena Tina Maze.

Smučarske skakalke so na zadnji tedni svetovnega pokala v nemškem Oberhofu prvič v zgodovini ženskih skokov osvojile vse tri stopničke; prva je bila Urša Bogataj, druga Nika Križnar in tretja Ema Klinec. Poleg tega so dekleta prepričljivo osvojile pokal narodov, Nika in Urša pa sta po seštevku sezone tudi stali na zmagovalnem odru ob Avstrijki Mariti Kramer, ki je osvojila kristalni globus.

Najboljša ekipa te sezone: slovenske smučarske skakalke! (Foto: Facebook/Smučarska zveza Slovenije)

Poleg tega sta naša kolesarska šampiona, Primož Roglič in Tadej Pogačar, osvojila vsak ‘svojo’ enotedensko dirko; Primož francosko dirko Pariz–Nica, Tadej pa italijansko dirko od Tirenskega do Jadranskega morja.

Deli na omrežjih