13.5 C
Ljubljana
23. maja, 2024

Zimski športniki so uživali na slavnostnem sprejemu in Večeru šampionov: »To potrebujemo – malo odklopa«

Deli na omrežjih

Slovenski zimski športniki in športnice so po uspešni sezoni 2021/22 odložili svoje športne kombenizone in čelade ter se vsi urejeni, poletni in nasmejani zbrali v predsedniški palači, kjer jim je predsednik Borut Pahor pripravil tradicionalni slavnostni sprejem. Zvečer je sledila še slavnostna prireditev Večer šampionov s podelitvijo nagrad.

V predsedniški palači (Foto: Instagram/SloSki Nordic Team)

Predsednik Borut Pahor je v nagovoru izpostavil, da so za ugled in prepoznavnost države tudi to sezono naredili ogromno, kot so to počeli vseh 30 let slovenske samostojnosti, ter se jim za to zahvalil. Dejal je, da s svojo vztrajnostjo in trdim delom navdihujejo vse ljudi, zlasti pa mlade, kar je bilo še zlasti dobrodošlo med zdravstveno krizo.

Nika Križnar, Gloria Kotnik in Urša Bogataj (Foto: Instagram/Urša Bogataj)

V imenu športnic in športnikov je udeležence nagovorila deskarka Gloria Kotnik, lastnica bronaste olimpijske medalje, ki se je predsedniku tudi zahvalila za vse sprejeme v njegovih dveh mandatih. »Športniki vedno sanjamo o uspehu, a se zavedamo, da brez truda in trdega dela ni rezultatov,« je dejala in dodala, da jasnim in visokim ciljem sledijo vsak dan.

Zvečer je sledila še slavnostna prireditev Večer šampionov v Grand Hotelu Union, kjer je Smučarska zveza Slovenija (SZS) najboljšim podelila nagrade.

Kdo je bolje oblečen, Lovro Kos ali Domen Prevc? (Foto: Instagram/Domen Prevc)

Kipec bloškega smučarja za izjemne športne dosežke v smučarsih skokih so poleg dvakratne olimpijske prvakinje Urše Bogataj prejeli še Nika Križnar, Ema Klinec, Peter Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek, Žiga Jelar, Cene Prevc in Lovro Kos ter vse tri skakalne ekipe: ženska, moška in mešana.

Anamarija Lampič (Foto: Instagram/SloSki Nordic Team)

SZS je nagradila tudi deskarja Glorio Kotnik in Tima Mastnaka, smučarski tekačici Anamarijo Lampič, ki je po novem biatlonka, in Evo Urevc, nordijsko kombinatorko Emo Volavšek ter alpska smučarja Andrejo Slokar in Žana Kranjca.

Žan Kranjec in Andreja Slokar (Foto: Instagram/SloSki Alpine Team)

Po dveh letih, ko prireditve zaradi covida-19 ni bilo, so bili druženja veseli prav vsi. Kot je lepo povzela Anamarija Lampič: »Mislim, da je to zelo dober dogodek, da se ne vidimo samo v športnih opravah, ampak da se malo sprostimo, da smo malo bolj ‘fensi’, malo bolj modni. Menim, da je to vse, kar potrebujemo športniki – malo odklopa.«

Žan Kranjec, Gloria Kotnik in Tim Mastnak (Foto: Instagram/Gloria Kotnik)

 

Deli na omrežjih