18.3 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Kaj pa to: slovenska zračna flota – sveže sfrizirana in brez sponzorskih nalepk! In Lovro Kos!

Deli na omrežjih

Res je lepo videti naše vrhunske športnike, ko končajo sezono in se lahko za različne prireditve uredijo po svojem okusu. Kot včeraj, ko je predsednik Borut Pahor podelil jabolko navdiha Državnemu panožnemu nordijskemu centru Kranj, slovesnosti pa so se udeležili članice in člani slovenskih reprezentanc v smučarskih skokih.

Jasno, fotografija predsednika s Prevčevimi – Petrom, Cenetom, Niko in Domnom – se je zapisala v zgodovino.

Predsednik republike Borut Pahor z izjemnimi smučarskimi skakalci iz ene družine, družine Prevc: s Petrom, Cenetom, Niko in Domnom.(Foto: STA/Daniel Novaković)

Državni panožni nordijski center Kranj sta ustanovili Gimnazija Franceta Prešerna Kranj in Smučarska zveza Slovenije z namenom, da bi mladim športnikom omogočili kakovostno izobraževanje.

In sadovi so krasni! V tem centru se je šolalo kar pet dobitnikov olimpijskih medalj – Nika Križnar, Primož Roglič, Peter Prevc, Žan Košir in Vesna Fabjan – ter številni drugi vrhunski športniki, kot Anže Lanišek, Žiga Jelar, Anamarija Lampič, Domen Prevc …

Priznanje sta v imenu ustanoviteljev prevzela ravnateljica gimnazije Mirjam Bizjak in direktor SZS Uroš Zupan. (Foto: STA/Daniel Novaković)

Lovro Kos, odkritje sezone v smučarskih skokih, je izstopal tudi na tej prireditvi. Pohvale za stil! Modri komplet je odlična izbira, nismo pa navdušeni nad pričesko, ki je tudi med njegovimi kolegi vzbudila precej začudenja.

Špela Rogelj (Foto: STA/Daniel Novaković)

Predsedniku Borutu Pahorju se je na zastavo podpisala tudi Špela Rogelj, prva Slovenka, ki je osvojila tekmo v svetovnem pokalu, kapetanka slovenske ženske reprezentance, ki je zaključila kariero profesionalne športnice. A o njej bomo zagotovo še slišali …

 

 

 

 

 

 

Deli na omrežjih