13.6 C
Ljubljana
27. maja, 2024

Nika Prevc zbira zlate medalje! Osvojila jo je tudi na olimpijskem festivalu, kjer je slavila tudi biatlonka Lea Repinc!

Deli na omrežjih

V Vuokattiju na Finskem od 20. do 25. marca poteka zimski Olimpijski festival evropske mladine, namenjen mladim med 15. in 18. letom, na katerem sodeluje tudi 44 slovenskih športnic in športnikov.

Danes sta bili izjemno uspešni smučarska skakalka Nika Prevc (na srednji skakalnici) in biatlonka Lea Repinc (na individualni tekmi na 10 km), ki sta osvojili zlati medalji! Za še dve medalji sta že v torek poskrbeli biatlonki Klara Vindišar in Kaja Zorč, ki sta v preizkušnji na 6 km osvojili drugo in tretje mesto. Čestitke!

Zlata biatlonka Lena Repinc s trenerjem Juretom Ožboltom (Foto: Facebook/Slovenia Olympic team)

Nika, mlajša sestra bratov Prevc, ki trenutno tekmujejo na poletih v Planici, je v začetku marca postala dvakratna mladinska svetovna prvakinja: na mladinskem svetovnem prvenstvu v poljskih Zakopanah je zmagala na posamični tekmi – pri čemer je svetovna podprvakinja postala Taja Bodlaj – ter tudi na ekipni tekmi (v ekipi sta bili poleg Nike in Taje še Jerneja Repinc Zupančič in Lara Logar).

Zlata ekipna medalja slovenskih mladink na svetovnem prvenstvu v Zakopanah (Foto: Facebook: SloSki Nordic team)

 

Deli na omrežjih