11.1 C
Ljubljana
24. maja, 2024

Veliko navdušenje nad tretjo zaporedno osvojitvijo Vuelte: »Neustavljiva sila – Primož Roglič!«

Deli na omrežjih

Tri tedne je bil Primož Roglič dominantni mož in glavni favorit za končno zmago na dirki po Španiji in včeraj je to le še potrdil s suvereno zmago v kronometru. Ob tem je Vuelto osvojil že tretjič zapored, kar je pred njim uspelo le dvema, Švicarju Tonyju Romingerju (1992-1994) in Špancu Robertu Herasu (2003-2005). Čestitke!

Letos je navdušila celotna ekipa TJV (Team Jumbo-Visma), ki je slovenskega kapetana varno pripeljala do zadnje etape. Kolesarji in tudi šefi so navdušeni.

»Kakšno neverjetno potovanje imamo s to ekipo v zadnjih letih. Vsako leto je boljša in večja. Primož Roglič je osvojil Vuelto trikrat zapored. Zelo sem ponosen na vse fante,« je na Twitterju zapisal Merijn Zeeman, športni direktor TJV.

Ekipno veselje! (Foto: Facebook/Team Jumbo-Visma Cycling)

Čestitke, jasno, dežujejo, komentarjev na družbenih omrežjih je ogromno. Ne nazadnje tudi zato, ker se Primož ljudem res zna prikupiti. V soboto je denimo objavil prisrčno fotografijo, na kateri sinu Leva predaja plišasto sonce in bikca.

»Sonček za mojega sončka,« je pripisal in raznežil številne komentatorje in komentatorke. »Prava sončka sta oba,« je zapisala ena od njih.

Sonček sončku. (Foto: Facebook/Primož Roglič)

Objavljamo še nekaj odzivov po včerajšnjem zmagoslavju:

Jakov Fak: »Slovenski El Matador! Neustavljiva sila – Primož Roglič!«

Milena Miklavčič: »Bravo, Primož! Vuelta je tvoja! Velik človek, velik športnik, človek, ki ga preprosto moraš imeti rad in biti nanj ponosen do neba!«

Slovenska košarkarska reprezentanca: »Konec je‼ Roglič je ponovno osvojil Vuelto‼ In to v kakšnem slogu‼ Tudi na zadnji etapi (kronometer) je deklasiral tekmece in zmagal.«

Vlada Republike Slovenije: »Iskrene čestitke, Primož Roglič, za ponovno osvojitev naslova zmagovalca na dirki po Španiji!«

Na slavnostni razglasitvi najboljših v Santiagu de Compostela sta bila ob Primožu na zmagovalnem odru tudi drugouvrščeni Španec Enric Mas (Movistar) in tretjeuvrščeni Avstralec Jack Haig (Bahrain Victorious).

Zmagovalni oder (Foto: Twitter/Movistar)

 

Deli na omrežjih