19.2 C
Ljubljana
14. julija, 2024

Čustveni Christiano Ronaldo: »Ne morem dovoliti, da se ljudje še naprej igrajo z mojim imenom«

Deli na omrežjih

Potem ko se se v zadnjih dneh razširile govorice, da naj bi 36-letni Christiano Ronaldo predčasno zapustil italijanski Juventus (pogodbo ima do konca prihodnje sezone) in odšel v španski Real Madrid, kjer je igral v obdobju 2009–2018, je slavni nogometaš naredil izjemo in na družbenih omrežjih objavil daljši, precej čustven zapis ter zgovorno črno-belo fotografijo.

Objavljamo prevod:

»Vsak ki me pozna, ve, kako sem fokusiran na svoje delo. ‘Manj besed, več dejanj’ je bil moj vodilni moto že od začetka kariere. Vendar pa glede na vse, kar je bilo zadnje čase povedano in napisano, moram pojasniti svoje stališče.

Bolj kot nespoštovanje do mene kot človeka in igralca je ta frivolen način, na katerega se o moji prihodnosti poroča v medijih, nespoštovanje do vseh klubov, ki so vključeni v te govorice, kakor tudi do vseh igralcev in osebja.

Moja zgodba pri Realu Madrid je bila napisana. Bila je posneta. Z besedami in številkami, s pokali in naslovi, v člankih in njihovih naslovih. Je v muzeju na stadionu Bernabeu in v glavi vsakega fana tega kluba.

In poleg vsega, kar sem dosegel, se spomnim, da sem v teh devetih letih od fanov kluba prejemal globoko naklonjenost in spoštovanje, kar ohranjam do današnjega dne in bom vedno cenil. Vem, da me bodo pravi navijači Reala Madrid še naprej nosili v srcu, jaz pa njih v svojem.

Poleg te zadnje epizode v Španiji so se pojavljale tudi mnoge druge novice in zgodbe, ki so me povezovale s številnimi klubi v različnih ligah, pri čemer se nihče ni potrudil, da bi odkril resnico.

Zdaj prekinjam svoj molk, da rečem: ne morem dovoliti, da se ljudje še naprej igrajo z mojim imenom. Ostajam osredinjen na svojo kariero in svoje delo, predan in pripravljen na vse izzive, s katerimi se bom moral soočiti. In vse drugo? Vse drugo so samo govorice.«

Deli na omrežjih