11.1 C
Ljubljana
23. maja, 2024

Cristiano Ronaldo je ob svojem svetovnem rekordu delil zelo domoljuben zapis!

Deli na omrežjih

Izjemni nogometaš Cristiano Ronaldo je nadvse ponosen na svetovni rekord, ki ga je dosegel v sredo na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo, ko je za zmago Portugalske proti Irski prispeval dva gola, kar pomeni, da je za reprezentanco dal svoj 110. in 111. gol. S tem je presegel rekord Iranca Alija Daeija, ki je za reprezentanco zbral 109 golov.

Na družbenih omrežjih je objavil daljši čustveni zapis, v katerem med drugim pravi, da je na ta rekord res zelo ponosen, čeprav jih je dosegel že več. Objavil pa je tudi svojo fotografijo v trenutku zmagoslavja.

Zakaj je torej tako ponosen? »Prvič zato, ker vsakič, ko predstavljam svojo državo, je to nekaj posebnega, saj se zavedam, da svetu kažem, kakšni smo Portugalci. Drugič, ker so nacionalna tekmovanja name imela velik vpliv, ko sem odraščal, saj sem vsako drugo poletje spremljal svoje idole, kako igrajo za svojo zastavo na Euru ali svetovnem prvenstvu. In tretjič – in predvsem –, ker zadeti 111 golov za Portugalsko pomeni 111 takšnih trenutkov, kot smo ju doživeli danes, trenutkov povezanosti in sreče za milijone Portugalcev po vsem svetu. Zanje je vredno vsako žrtvovanje,« je zelo domoljubno sporočil svetovni rekorder.

Dodal pa je še en razlog. »Ali Daei je letvico postavil tako visoko, da sem na neki točki že začel misliti, da ga morda nikoli ne bom ujel.«

»Hvala, Portugalska. Hvala vsem soigralcem in nasprotnikom, da so to potovanje naredili tako nepozabno. Srečujmo se na igriščih tudi v prihodnjih letih! Ne bom še nehal šteti …« je sklenil Ronaldo.

Deli na omrežjih