15.2 C
Ljubljana
21. maja, 2024

Danes praznuje teniška ikona, eden in edini – Björn Borg!

Deli na omrežjih

Legendarni švedski tenisač Björn Rune Borg se je rodil 6. junija 1956 in danes praznuje 65 let. Med letoma 1974 in 1981 je zmagal na enajstih turnirjih za grand slam; šestkrat je osvojil Roland Garros, petkrat zapored pa Wimbledon. Prvo mesto na lestvici ATP je zasedal kar 109 tednov.

Bil je izjemen tenisač in noro popularen, kot kakšna rock zvezda. Kar je po svoje zanimivo, saj nikoli ni kazal čustev, dobil je celo vzdevek Ledeni Borg. Tekmovati je nehal že zelo zgodaj, pri 26 letih, ker je izgubil motivacijo. Sicer se je potem še nekajkrat vrnil, a neuspešno.

Björn Borg (Foto: YouTube / zajem zaslona)

Danes živi v predmestju Stockholma s svojo tretjo ženo Patricio Östfeld, s katero ima sina Lea, ki je star 17 let in je zelo perspektiven – tenisač! Pred tem je bil poročen z romunsko tenisačico Mariano Simionescu in italijansko pevko Loredano Bertè. Iz zveze s švedsko manekenko Jannike Björling ima še sina Robina, ki je poskrbel, da je tudi že dedek.

Med drugim se ukvarja s svojo blagovno znamko spodnjega perila in pravi, da je srečen. »Imam prekrasno družino. Praktično imam vse, kar potrebujem, in včasih se vprašam: Ali je vse to res? Življenje se res začne šele pri petdesetih.«

Vse najboljše, Björn Borg!

Deli na omrežjih