34.1 C
Ljubljana
27. junija, 2022

Johnny Depp je zmagal v tožbi zoper Amber Heard: svojih obtožb o nasilju ni dokazala, bila je škodoželjna

Deli na omrežjih

Razvpiti sodni primer med hollywodskima igralcema, nekdanjima zakoncema, je po dobrih šestih tednih končan. Porota je odločila, da je Amber Heard kriva obrekovanja Johnnyja Deppa, ker je v kolumni za Washington Post leta 2018 pisala, da je bila žrtev nasilja.

Amber Heard med poslušanjem razsodbe (Foto: YouTube/zajem zaslona)

Porota se je strinjala z igralcem, da je bil žrtev obrekovanja, saj Amber svojih obtožb o nasilju ni dokazala; lagala je, pri tem pa je bila škodoželjna. Johnnyju mora zato plačati 10 milijonov dolarjev zaradi izgube ugleda. Natančneje: Johnny bi moral dobiti 10 milijonov dolarjev zaradi izgube ugleda in pet milijonov denarne kazni, a je v Virginiji, kjer je sojenje potekalo, zgornja meja za denarno kazen le 350.000 dolarjev.

Ob tem pa je sodišče v eni točki pritrdilo tudi Amber: tudi njen ugled je bil oškodovan, ampak ne zaradi Johnnyja, pač pa zaradi izjav njegovega odvetika Adama Waldmana. Zato so ji prisodili 2 milijona dolarjev odškodnine.

(Foto: YouTube/zajem_zaslona)

Johnnya na izreku sodbe ni bilo, je pa sporočil, da mu je »porota vrnila življenje«. Njegov cilj je bil, da resnica pride na dan – ne glede na izid, je dodal. Amber, po drugi strani, pa je razočarano dejala, da so porotniki spregledali njeno svobodo govora in ignorirali dokaze.

 

 

 

Deli na omrežjih