18.2 C
Ljubljana
24. junija, 2024

Legendarna tenisača Björn Borg in John McEnroe sta se poklonila izjemnemu Rogerju Federerju

Deli na omrežjih

Legendarna tenisača John McEnroe in Björn Borg sta se pred dnevi poklonila Rogerju Federerju, ki je na Laverjevem pokalu v Londonu zaključil svojo sijajno kariero. Federer je skupaj z Rafaelom Nadalom v obračunu dvojic izgubil proti Francesu Tiafoeju in Jacku Socku, a solze niso tekle zaradi tega, ganljivo je bilo zato, ker je bilo – zadnjič.

(Foto: YouTube/zajem zaslona)

Björn Borg in John McEnroe sta bila na Laverjevem pokalu v vlogi kapetanov, pred daljnimi leti (okoli 1980) pa sta bila velika tekmeca, ki sta svet navduševala ne le s tenisom, pač pa tudi z zelo različnima karakterjema; Borg je veljal za ‘ledenega’, McEnroe pa za razboritega. Zdaj sta prijatelja in prav lepo ju je bilo videti, ko sta skupaj pokomentirala slovo izjemnega Federerja.

(Foto: YouTube/zajem zaslona)

Strinjala sta se, da je bil Federer odličen tenisač in da njegove velike ljubezni do tenisa ni bilo mogoče spregledati.

»Res je prijazen človek, neverjetno,« je med drugim dejal Borg.

»Res je tako prijazen, kot izgleda – za razliko od naju … No, govorim zase,« se je zasmejal McEnroe. Federerju je sporočil, da ga je z veseljem gledal in da je bilo komentirati njegovo igranje tenisa zanj privilegij, saj lepšega tenisa še ni videl. Borg se je strinjal in dodal, da Federerja zelo ceni, kakor tudi to, da so prijatelji. Svežemu ‘upokojencu’ sta zaželela vse najlepše v prihodnosti.

(Foto: YouTube/zajem zaslona)

Deli na omrežjih