24.5 C
Ljubljana
20. maja, 2024

OI: Italijanska atletska pravljica je ganila tudi legendarnega Buffona!

Deli na omrežjih

Letošnje olimpijske igre so res polne čudovitih zgodb! Včeraj sta eno v razmaku nekaj minut v atletiki sestavila soseda Italijana.

Najprej je Gianmarco Tamberi v skoku v višino osvojil zlato medaljo, in sicer na zelo neobičajen način: enak rezultat je namreč dosegel tudi Katarec Mutaz Essa Baršim in po pravilih bi lahko na nižji višini skakala naprej, a sta izbrala drugo možnost – da sta zlata oba! Veselje obeh športnikov, ki sta se oba borila s poškodbami, je bilo neizmerno.

Gianmarco Tamberi (Foto: Facebook / Gianmarco Tamberi)

Le nekaj minut zatem je sledil vznemirljiv tek na 100 metrov, ko je ves svet pričakoval novega najhitrejšega Zemljana, naslednika znamenitega Jamajčana Usaina Bolta. In precej nepričakovano je zmagal Italijan Lamont Marcell Jacobs, ki je poskrbel, da je zlato v tej najprestižnejši disciplini po letu 1992 (takrat je zmagal Britanec Linford Christie) končno spet prišlo v Evropo!

Lamont Marcell Jacobs (Foto: Lamont Marcell Jacobs)

V cilju mu je skočil v objem Tamberi, ki je bil ves iz sebe še zaradi lastnega uspeha, in podobe praznovanja so se zapisale v zgodovino …

Zmagovalca. (Foto: Facebook / Gianluigi Buffon)

Ganile so tudi Gianluigija Buffona, legendarnega italijaskega nogometnega vratarja, ki je na družbenih omrežjih poetično delil svoje občutke.

Gianluigi Buffon (Foto: Facebook / Gianluigi Buffon)

»Kako težke so lahko te sanje, imenovane olimpijske igre. Kako osvobajajoč je objem po pisanju zgodovine, skoku za skokom, metru za metrom. Dve medalji. Dve legendi. Dvoje sanj, ki jih nobeno prebujanje ne bo izbrisalo,« je zapisal italijanski zvezdnik.

 

Deli na omrežjih