18.2 C
Ljubljana
24. junija, 2024

Po 40 letih posebna izdaja plošče »Ideje izpod odeje«: Andrej Šifrer podpisal prav vse vinilke!

Deli na omrežjih

Priljubljeni kantavtor Andrej Šifrer, ki je maja dopolnil okroglih 70 let, je lastnoročno podpisal vseh 400 izvodov nove izdaje albuma »Ideje izpod odeje«. Ta je kot dvojna plošča izšel leta 1981 pri ZKP RTV Slovenija, zdaj pa ga je ista založba izdala »na kvalitetnem 180 g vinilu s posebej zanj restavriranimi posnetki in novim LP masteringom«.

Na albumu so številne Šifrerjeve pesmi, ki so ponarodele, med njimi Vse manj je dobrih gostiln, Lepa dekleta, Martinov lulček in Gorska roža.

Andrej Šifrer in vodja založniške dejavnosti ZKP RTV Slovenija Mojca Menart med podpisovanjem vinilk (Foto: ZKP RTV Slovenija).

Z vinilnim albumom prejmete tudi pretočno kodo, ki omogoča prenos skladb v digitalnem formatu, so sporočili iz ZKP RTVS in dodali, da je plošča izšla v omejeni, oštevilčeni nakladi. Andrej Šifrer bo ploščo številka 1 dobil na posebnem dogodku v četrtek, 22. septembra, ki bo potekal v galeriji Prešernove hiše v Kranju. Kot smo pisali, bo tam še do 25. septembra odprta razstava »70 let – NIČ proti VEČnosti«, na kateri je na ogled več kot 50 originalnih predmetov, ki predstavljajo njegovo diskografijo in dosežke.

Novi album (Foto: ZKP RTV Slovenija).

 

 

Deli na omrežjih